07 okt 2016 11:30

07 okt 2016 11:30

Många figurerar i mordbrandsutredning

TIBRO: Två källarbränder på en vecka

I polisens utredningen kring de två misstänkta mordbränderna i Tibro figurerar flera olika namn.
– De namnen har nämnts när vi hör personer, men jag kan inte säga om de är misstänkta i ärendet, säger polisen Lars Johansson.

På kvällen den 27 september larmades räddningstjänsten i Skövde och Tibro till en brand i ett flerfamiljhus i Brittgården i Tibro om en brand i ett källarförråd. Branden hade startat på ett bord i förrådet. Efter den tekniska undersökningen kunde polisen konstatera att det inte fanns någon naturlig förklaring till branden. ”Alltså har någon orsakat den av oaktsamhet eller med vilja”, har Lars Johansson, chef vid Skövdepolisens enhet för grova brott, tidigare sagt till SLA.

I måndags brann det i samma område igen – räddningstjänsten larmades om rökutveckling i en källare. Polisens tekniker har undersökt källarförrådet men rapporten efter undersökningen är inte klar.

– Däremot har vi hört flera personer gällande bränderna, personer som har haft uppgifter till oss. I dessa förhör har det nämnts en massa namn på personer som kan ha varit med på de aktuella platserna, men jag kan i nuläget inte säga om de är misstänkta, uppger Johansson.

På kvällen den 27 september larmades räddningstjänsten i Skövde och Tibro till en brand i ett flerfamiljhus i Brittgården i Tibro om en brand i ett källarförråd. Branden hade startat på ett bord i förrådet. Efter den tekniska undersökningen kunde polisen konstatera att det inte fanns någon naturlig förklaring till branden. ”Alltså har någon orsakat den av oaktsamhet eller med vilja”, har Lars Johansson, chef vid Skövdepolisens enhet för grova brott, tidigare sagt till SLA.

I måndags brann det i samma område igen – räddningstjänsten larmades om rökutveckling i en källare. Polisens tekniker har undersökt källarförrådet men rapporten efter undersökningen är inte klar.

– Däremot har vi hört flera personer gällande bränderna, personer som har haft uppgifter till oss. I dessa förhör har det nämnts en massa namn på personer som kan ha varit med på de aktuella platserna, men jag kan i nuläget inte säga om de är misstänkta, uppger Johansson.