11 okt 2016 06:00

11 okt 2016 06:00

Kraschade mot vall och for in ett träd

MECSEKRALLYT: Helins team bröt helgens tävling i Ungern

– Bilen är skrot! Det säger Stefan Helin som i helgen tillsammans med sin kartläsare Mikael Kjellgren kraschade på en av delsträckorna i det 50-årsjubilerande Mecsekrallyt i Pecs i södra Ungern.

I en kurva for bilen rätt in i en jordvall, studsade mot ett träd och in i en stolpe.Båda klarade sig dock utan livshotande skador men har mer eller mindre omfattande skelettskador. Mikael ligger kvar på universitetssjukhuset med ett antal brutna revben, skadad lunga och en spräckt ryggkota och flygs hem på fredag. Själv har Stefan ett par brutna revben och en bruten arm.

Stefan var på måndagen på väg hem genom Tyskland med sitt serviceteam sonen Lucas och LP Larsson.

– Målet är att bygga en ny bil och köra Svenska rallyt i februari.

I en kurva for bilen rätt in i en jordvall, studsade mot ett träd och in i en stolpe.Båda klarade sig dock utan livshotande skador men har mer eller mindre omfattande skelettskador. Mikael ligger kvar på universitetssjukhuset med ett antal brutna revben, skadad lunga och en spräckt ryggkota och flygs hem på fredag. Själv har Stefan ett par brutna revben och en bruten arm.

Stefan var på måndagen på väg hem genom Tyskland med sitt serviceteam sonen Lucas och LP Larsson.

– Målet är att bygga en ny bil och köra Svenska rallyt i februari.