07 jan 2017 16:23

07 jan 2017 16:23

Lyckad start på dansåret

NÖJE: Bildspel från premiären i Tibroparken

2017 inleddes i Tibroparken med fyra lokala band som rockade loss under trettondagskvällen. Ivory Dogs, Roadrunners, Rockin’ Boys och Grävlings stod på scenen.
– Det var en skön start på året, summerade Sven-Inge Brandqvist.

Det första bandet gick upp på scenen redan klockan nio på kvällen. Det gällde för besökarna att komma i tid om man ville se alla banden uppträda. Något som brukar vara ett problem under liknande arrangemang i Tibroparken.

– Vi uppmanade att besökarna skulle komma i tid och jag tycker de gjorde det, sa parkstyrelsens ordförande Sven-Inge Brandqvist och kunde glädjas åt en publiksiffra på totalt 300 besökare.

Bandet som fick äran att vara först upp på scenen för en timmas lång spelning var Ivory dogs som består av Marcus Mikanovic på sång och gitarr, Marcus Dahl på leadgitarr, trummisen Jacob Österplan och basisten John Hovbjer. De har spelat tillsammans i snart fyra år.

– Vi spelar bösig bluesrock med influenser, hälften egna låtar och hälften covers, sa Marcus Dahl.

De har även deltagit i tävlingen Livekarusellen där de representerade Västra Götaland i riksfinalen som slutade med en åttondeplats.

De hundratalet personer som kommit till parken i tid kunde höra när bandet spelade egna som andras låtar. När gitarriffet till låten What ever you want ljöd i högtalarna sattes ribban för kvällen med en härlig stämning och skönt gung hos publiken.

Även om dansgolvet stod i det närmaste tomt var det några som vågade sig ut för en svängom. Nämligen Anders Tillberg och Britta Wallin som brukar komma till Tibroparken.

– Det är en toppenpark, vi kommer dansa hela kvällen, sa Anders. Ett löfte som de också höll fast vid.

Näst på tur var bandet Roadrunners. Innan de började gjorde de en aning märklig anmärkning.

– Vi är det enda bandet ikväll som inte har någon från Tibro.

Bandet med Karolina Johansson, Sebastian Wattman, Joel Appel, Alexander Wattman och Petter Andersson bor på andra orter i Skaraborg men har sin replokal i Tibro. Sammansättningen har endast spelat ihop i tre månader.

Ju längre kvällen led ju mer folk vågade sig ut på dansgolvet. Många buggade loss med en partner medan andra stod framför scenen och diggade till musiken.

När Rockin’ Boys tog plats på scenen var det med en sjukdrabbad uppsättning. Endast tre av de fem medlemmarna kunde medverka. Dock så märktes inte detta av utan bandet bjöd på fartfylld rockabillymusik med inslag av saxofon. Evelyn Lundgren kunde bland annat meddela att de håller på att spela in en skiva.

Grävlings bjöd på 50- och 60-talsrock mellan klockan tolv och ett innan årets första fredagsspelning i Tibroparken var avlagd till arkivet. Sven-Inge Brandqvist beskrev det som en kväll som gav mersmak.

– Banden är nöjda, besökarna är nöjda, puben är nöjd och vakterna är nöjda. Det var en jättelyckad kväll och en skön start på året. Vi känner att vi har ett oerhört starkt program i år, sa han och passade på att tipsa om nästa arrangemang då Donnez kommer till parken.

Det första bandet gick upp på scenen redan klockan nio på kvällen. Det gällde för besökarna att komma i tid om man ville se alla banden uppträda. Något som brukar vara ett problem under liknande arrangemang i Tibroparken.

– Vi uppmanade att besökarna skulle komma i tid och jag tycker de gjorde det, sa parkstyrelsens ordförande Sven-Inge Brandqvist och kunde glädjas åt en publiksiffra på totalt 300 besökare.

Bandet som fick äran att vara först upp på scenen för en timmas lång spelning var Ivory dogs som består av Marcus Mikanovic på sång och gitarr, Marcus Dahl på leadgitarr, trummisen Jacob Österplan och basisten John Hovbjer. De har spelat tillsammans i snart fyra år.

– Vi spelar bösig bluesrock med influenser, hälften egna låtar och hälften covers, sa Marcus Dahl.

De har även deltagit i tävlingen Livekarusellen där de representerade Västra Götaland i riksfinalen som slutade med en åttondeplats.

De hundratalet personer som kommit till parken i tid kunde höra när bandet spelade egna som andras låtar. När gitarriffet till låten What ever you want ljöd i högtalarna sattes ribban för kvällen med en härlig stämning och skönt gung hos publiken.

Även om dansgolvet stod i det närmaste tomt var det några som vågade sig ut för en svängom. Nämligen Anders Tillberg och Britta Wallin som brukar komma till Tibroparken.

– Det är en toppenpark, vi kommer dansa hela kvällen, sa Anders. Ett löfte som de också höll fast vid.

Näst på tur var bandet Roadrunners. Innan de började gjorde de en aning märklig anmärkning.

– Vi är det enda bandet ikväll som inte har någon från Tibro.

Bandet med Karolina Johansson, Sebastian Wattman, Joel Appel, Alexander Wattman och Petter Andersson bor på andra orter i Skaraborg men har sin replokal i Tibro. Sammansättningen har endast spelat ihop i tre månader.

Ju längre kvällen led ju mer folk vågade sig ut på dansgolvet. Många buggade loss med en partner medan andra stod framför scenen och diggade till musiken.

När Rockin’ Boys tog plats på scenen var det med en sjukdrabbad uppsättning. Endast tre av de fem medlemmarna kunde medverka. Dock så märktes inte detta av utan bandet bjöd på fartfylld rockabillymusik med inslag av saxofon. Evelyn Lundgren kunde bland annat meddela att de håller på att spela in en skiva.

Grävlings bjöd på 50- och 60-talsrock mellan klockan tolv och ett innan årets första fredagsspelning i Tibroparken var avlagd till arkivet. Sven-Inge Brandqvist beskrev det som en kväll som gav mersmak.

– Banden är nöjda, besökarna är nöjda, puben är nöjd och vakterna är nöjda. Det var en jättelyckad kväll och en skön start på året. Vi känner att vi har ett oerhört starkt program i år, sa han och passade på att tipsa om nästa arrangemang då Donnez kommer till parken.

  • Tobias Larsson Franzén