12 jan 2017 06:00

12 jan 2017 06:00

Fint pris till Tibroföretag

MÖBELRIKSDAGEN 2017: Prisregn över möbelbranschen

Priset som årets nykomling 2017 tilldelades sent i går kväll en välbekant ”gamling i ny skepnad” i Tibro. Priset gick till anrika Stolfabriken.

Falköping gick inte heller lottlös från onsdagskvällens möbelgala.

C&D Snickeri AB i Falköping blev årets arbetsplats och årets hederspris tilldelades Henry Jarlsson, delägare och tidigare vd för Kinnarps.

Tro på framtiden

Motiveringen för Stolfabriken lyder ”Att tycka och resonera på avstånd är lätt. Att själv anta utmaningen att forma och utveckla ett företag är någor annat. Årets nykomling är en gamling i ny skepnad. Med djärvhet, ansvarstagande och tro på framtiden har dessa entreprenörer beslutsamt valt att satsa på hantverkstradition och närproducerad möbeltradition. Ett koncept som vi önskar all framgång.”

Årets arbetsplats blev som sagt C&D Snickeri i Falköping som ”med tydlig och långiktigt engagemang för medarbetare och arbetsmiljö satsat på en strategi för HR-frågor.”

” Detta har skapat en attraktionskraft som bidragit till delaktighet bland personalen i företagets utvecklingsresa.”

Årets hederspris tilldelades som nämnts Henry Jarlsson, delägare och tidigare vd för Kinnarps med motiveringen; ”Den nyfikna hållning och beslutsamhet som präglat årets hederspristagare, tycks varit en ledstjärna för att bidra till utveckling i de sammahang han rört sig.”

Övriga priser

Övriga pristagare på 2017 års möbelriksdag i Tibro är dessa företag.

Årets marknadsförare: Stolab, Smålandsstenar. ”Detta företag förenar tradition med nytänkande i allt från produktion till kommunikation. En anrik historia kan för vissa vara en belastning, för andra en tillgång. Hos detta företag har det bidragit till en rättmätig stolthet. Företaget har ambitionen att göra den svenska stolen het på nytt.”

Exportstrateg

Årets exportstrategi: Gärsnäs på Österlen, delar av motiveringen lyder ”Efter periodvis omvälvande resor i företagets hisoria så befästes nu den forna internationella positionen. Den nuvarnade ledningen har sett omvärlden som en möjlighet snarare än ett hot.”

Årets underleverantör: Bending Group i Småland. Ett företaget som arbetar med trä, stål och textil och tillverkar möbeldetaljer, kompletta möbler, inredningar och andra produkter. ”Med en lyhördhet för kundens behov och vilja att skapa helhetslösningar har årets underleverantör skapat en egen position i branschen.”

Årets möbelpersonlighet: Agneta Stake, ägare till Nola AB, som med en ”närmast småländsk envishet” uthålligt arbetat för att förverkliga sin designversion.

Årets designpersonlighet: Gunilla Allard. ”Detaljernas skönhet och kombinationernas harmoni kan ses som denna personens adelsmärke i formgivningen.”

Årets formvisare Svensk form väst, ett penningpris på 20 000 kronor, tilldelas Jelizaveta Suska, Elin Josefine Olsson, Cecilia Eduards, Karin Roy Andersson och Anna Elzer Oscarsson för att visa västsvensk design och konsthantverk utanför Sverige.

I Västsverige

Magdalena Svedlund, vd för InTibro AB tillika ordförande i Svensk form väst, om grundkravet för priset:

– Vårt grundkrav är att man har sin verksamhetsbas här i Västsverige.

Möbelriksfondens stipendiater och den festliga galakvällen med priser och underhållning återkommer SLA till.

Falköping gick inte heller lottlös från onsdagskvällens möbelgala.

C&D Snickeri AB i Falköping blev årets arbetsplats och årets hederspris tilldelades Henry Jarlsson, delägare och tidigare vd för Kinnarps.

Tro på framtiden

Motiveringen för Stolfabriken lyder ”Att tycka och resonera på avstånd är lätt. Att själv anta utmaningen att forma och utveckla ett företag är någor annat. Årets nykomling är en gamling i ny skepnad. Med djärvhet, ansvarstagande och tro på framtiden har dessa entreprenörer beslutsamt valt att satsa på hantverkstradition och närproducerad möbeltradition. Ett koncept som vi önskar all framgång.”

Årets arbetsplats blev som sagt C&D Snickeri i Falköping som ”med tydlig och långiktigt engagemang för medarbetare och arbetsmiljö satsat på en strategi för HR-frågor.”

” Detta har skapat en attraktionskraft som bidragit till delaktighet bland personalen i företagets utvecklingsresa.”

Årets hederspris tilldelades som nämnts Henry Jarlsson, delägare och tidigare vd för Kinnarps med motiveringen; ”Den nyfikna hållning och beslutsamhet som präglat årets hederspristagare, tycks varit en ledstjärna för att bidra till utveckling i de sammahang han rört sig.”

Övriga priser

Övriga pristagare på 2017 års möbelriksdag i Tibro är dessa företag.

Årets marknadsförare: Stolab, Smålandsstenar. ”Detta företag förenar tradition med nytänkande i allt från produktion till kommunikation. En anrik historia kan för vissa vara en belastning, för andra en tillgång. Hos detta företag har det bidragit till en rättmätig stolthet. Företaget har ambitionen att göra den svenska stolen het på nytt.”

Exportstrateg

Årets exportstrategi: Gärsnäs på Österlen, delar av motiveringen lyder ”Efter periodvis omvälvande resor i företagets hisoria så befästes nu den forna internationella positionen. Den nuvarnade ledningen har sett omvärlden som en möjlighet snarare än ett hot.”

Årets underleverantör: Bending Group i Småland. Ett företaget som arbetar med trä, stål och textil och tillverkar möbeldetaljer, kompletta möbler, inredningar och andra produkter. ”Med en lyhördhet för kundens behov och vilja att skapa helhetslösningar har årets underleverantör skapat en egen position i branschen.”

Årets möbelpersonlighet: Agneta Stake, ägare till Nola AB, som med en ”närmast småländsk envishet” uthålligt arbetat för att förverkliga sin designversion.

Årets designpersonlighet: Gunilla Allard. ”Detaljernas skönhet och kombinationernas harmoni kan ses som denna personens adelsmärke i formgivningen.”

Årets formvisare Svensk form väst, ett penningpris på 20 000 kronor, tilldelas Jelizaveta Suska, Elin Josefine Olsson, Cecilia Eduards, Karin Roy Andersson och Anna Elzer Oscarsson för att visa västsvensk design och konsthantverk utanför Sverige.

I Västsverige

Magdalena Svedlund, vd för InTibro AB tillika ordförande i Svensk form väst, om grundkravet för priset:

– Vårt grundkrav är att man har sin verksamhetsbas här i Västsverige.

Möbelriksfondens stipendiater och den festliga galakvällen med priser och underhållning återkommer SLA till.