Härligt isfiske i solskenet

SPORTLOV: Tibro sportfiskeklubbs resa

Arton sportlovslediga ungdomar hängde med på Tibro sportfiskeklubbs årliga resa till Kyrksjön. Sol och tjock is gjorde dagen till en härlig tur med en del ryck i spöna.

– Helt gudomligt, högtryck med några minusgrader. Det är riktigt bra, konstaterade reseledaren Robert Johansson från sportfiskeklubben om vädret samtidigt som solen sken med sin förmiddagsstyrka över Kyrksjön i Mölltorp under tisdagsförmiddagen.

Tjock is

På den upp till tjugo centimeter tjocka isen satt arton sportlovslediga ungdomar som hakat med på bussresan. Runtomkring tog många andra lediga tillfället i akt att åka lite skridskor.

Lite trögt

Det fina vädret till trots var fisket trögt. Under förmiddagen hade endast några småabborrar dragits upp ur hålen. Med hjälp av ett ekolod kunde Robert se i fall det fanns några fiskar i närheten men i de flesta fall var det tomt på liv .I annat fall fanns där fisk men som stod på botten utan att visa intresse till betet.

Ryck i spöt

Alice och Hampus var några av det lyckligt lottade som fått känna lite ryck i spöt.

För Alice del var det hennes första fångade fisk, en möjlig start på ett blivande intresse tillsammans med ridning. Hampus var också nöjd med sin fångst av två så kallade tusenbröder:

– Jag har fiskat på sommaren men det har aldrig nappat så bra som nu.

  • Tobias Larsson Franzén

15 feb 2017 06:00

15 feb 2017 06:00