17 apr 2017 15:07

17 apr 2017 15:07

Promenad för integration

TIBRO: Skapar kontakter och lär om språk

Varannan söndag samlas Tibrobor med olika bakgrund för att tillsammans gå en promenad runt stadens omgivningar. Ett sätt att få nya Tibrobor att få kontakter och lära sig svenska.

Under söndagens promenad bar det upp till fritidsområdet Rankås där både nya som redan etablerade Tibrobor deltog. De fick gå en tre kilometer lång runda för att motionera bort påskmaten som det kanske blev för mycket av dagen innan.

Naturlära

Under vandringens gång passade de på att samtala med varandra om allt möjligt och knyta nya kontakter. Vissa intresserade sig lite extra för naturen och fick sig en kort lektion om både mossa och myrstackar. Barnen tog också tillfället i akt med att kasta prick med kottar.

Vandrade

Trots att solen sken och att det var ett par plusgrader föll det stundtals lite snöflingor mellan trädtopparna. Det var dock inget som störde de 20-talet vandrarna utan de fortsatte sin promenad och avslutade med fika vid Rankåsstugan.

Träna svenska

Det är Inga-Lill Sterner, Åsa Almestål och Agneta Dahm som står bakom promenaderna som hölls för fjärde gången. De kommer att hålla på till slutet av maj och har ett deltagarrekord på upp emot 50 personer.

– Promenaden är till för att lära känna varandra och träna svenska. Det är viktigt för annars kan det bli ett vi och ett dem och det vill vi inte, sa Inga-Lill.

Under söndagens promenad bar det upp till fritidsområdet Rankås där både nya som redan etablerade Tibrobor deltog. De fick gå en tre kilometer lång runda för att motionera bort påskmaten som det kanske blev för mycket av dagen innan.

Naturlära

Under vandringens gång passade de på att samtala med varandra om allt möjligt och knyta nya kontakter. Vissa intresserade sig lite extra för naturen och fick sig en kort lektion om både mossa och myrstackar. Barnen tog också tillfället i akt med att kasta prick med kottar.

Vandrade

Trots att solen sken och att det var ett par plusgrader föll det stundtals lite snöflingor mellan trädtopparna. Det var dock inget som störde de 20-talet vandrarna utan de fortsatte sin promenad och avslutade med fika vid Rankåsstugan.

Träna svenska

Det är Inga-Lill Sterner, Åsa Almestål och Agneta Dahm som står bakom promenaderna som hölls för fjärde gången. De kommer att hålla på till slutet av maj och har ett deltagarrekord på upp emot 50 personer.

– Promenaden är till för att lära känna varandra och träna svenska. Det är viktigt för annars kan det bli ett vi och ett dem och det vill vi inte, sa Inga-Lill.

  • Tobias Larsson Franzén