21 apr 2017 16:06

21 apr 2017 17:03

Stefans kruka i kommunens händer

DONATION

Krukmakare Stefan Andersson har fått en kruka donerad till kommunen via sin släkting Thorbjörn med fru Jannica. En kruka bränd i drakugn, en tretusenårig teknik. Stefan var lärling hos sin farbror Jan-Åke Andersson, en av Europas kanske främsta vedbrännare, studerade på Leksands folkhögskola och Högskolan för Design och konsthantverk Göteborg och har sedan varit krukmakare åt främst internationella gallerier fram tills för något år sedan, då han började arbeta med exklusiva resturanger. Han har tilldelats Konstnärsnämndens arbetsstipendium och förbereder nu Lidköpings porslinsfestival.

Krukmakare Stefan Andersson har fått en kruka donerad till kommunen via sin släkting Thorbjörn med fru Jannica. En kruka bränd i drakugn, en tretusenårig teknik. Stefan var lärling hos sin farbror Jan-Åke Andersson, en av Europas kanske främsta vedbrännare, studerade på Leksands folkhögskola och Högskolan för Design och konsthantverk Göteborg och har sedan varit krukmakare åt främst internationella gallerier fram tills för något år sedan, då han började arbeta med exklusiva resturanger. Han har tilldelats Konstnärsnämndens arbetsstipendium och förbereder nu Lidköpings porslinsfestival.