13 jun 2017 06:00

13 jun 2017 06:00

Våffelfest i regnet i Brännhult

BRÄNNHULT: Dags igen

Ransbergs hembygdsförening bjöd traditionsenligt in till sin årliga våffelfest i Brännhult.

Vädrets makter var tyvärr inte med arrangörerna från början men det hindrade inte ett 50-tal att komma ändå och vädret bättrade sig efter hand och man kunde flytta ut. De som bakade hade stundtals riktigt jäktigt i det rum som för dagen var omgjort till våffelkök. Hembygdsgården är ett välskött område skapat av ideella krafter och en verklig oas att komma till. Alla uthus var öppna så det gick bra att gå in och titta på de stora samlingarna av allehanda ting. På midsommardagen är det för övrigt friluftsgudstjänst här med kaffeservering och hembakat bröd.

Vädrets makter var tyvärr inte med arrangörerna från början men det hindrade inte ett 50-tal att komma ändå och vädret bättrade sig efter hand och man kunde flytta ut. De som bakade hade stundtals riktigt jäktigt i det rum som för dagen var omgjort till våffelkök. Hembygdsgården är ett välskött område skapat av ideella krafter och en verklig oas att komma till. Alla uthus var öppna så det gick bra att gå in och titta på de stora samlingarna av allehanda ting. På midsommardagen är det för övrigt friluftsgudstjänst här med kaffeservering och hembakat bröd.

  • Elof Johansson