09 jul 2017 21:12

09 jul 2017 21:12

Full fart på traktorpullingen

FOLKFEST: Vrålande motorer, rök och massor av hästkrafter

När ”The Bongäng” från Tibro bjöd in till traktorpulling kom både förare och publik till Tibro motorstadion.

Mathias Lindell, dagens speaker, hälsade alla välkomna och som på sitt speciella sätt underhöll publiken med både fakta om tävlingen och historier samt då och då en liten sångsnutt.

Få tjejer

Cirka 4000 kom till motorstadion denna lördagseftermiddag för att ta del av de startandes försök att göra en full pull, det vill säga att dra den 22 ton tunga släden 60 meter. Tävlingen var uppdelad i 4 olika klasser där samtliga gjorde 2 försök var plus ett finaldrag innan segraren kunde koras. Deltagarna förutom de lokala kom ända från Skåne och upp till Dalarna tillsammans 46 stycken. Två tjejer har brutit sig in i denna killdominerade sport och båda gjorde bra ifrån sig.

– Vi måste ju visa att vi tjejer också kan, sade Emma från Klippan i Skåne med ett leende.

Segrarna

Klass 1 vanns av Christian Engstrand från Gate, Klass 2 Claes Fransen från Gate, Klass 3 Benny Thyren Klippan och klass 4 vanns av Jörgen Pettersson Hjärnarp.

Tibro är den största traktorpullingtävlingen i Sverige publikmässigt sett talade killarna som skötte släden om. De reser runt i Sverige under säsongen till ett tiotal olika platser från söder till norr.

Unga gjorde upp

På strippen bredvid var det ungdomarna som gjorde upp om priser. De körde trimmade trädgårdstraktorer som också fick dra en liknande släde som de stora klasserna. De körde med stor inlevelse och koncentration och konkurrensen var hård, även här fanns det flera tjejer som tävlade.

Mathias Lindell, dagens speaker, hälsade alla välkomna och som på sitt speciella sätt underhöll publiken med både fakta om tävlingen och historier samt då och då en liten sångsnutt.

Få tjejer

Cirka 4000 kom till motorstadion denna lördagseftermiddag för att ta del av de startandes försök att göra en full pull, det vill säga att dra den 22 ton tunga släden 60 meter. Tävlingen var uppdelad i 4 olika klasser där samtliga gjorde 2 försök var plus ett finaldrag innan segraren kunde koras. Deltagarna förutom de lokala kom ända från Skåne och upp till Dalarna tillsammans 46 stycken. Två tjejer har brutit sig in i denna killdominerade sport och båda gjorde bra ifrån sig.

– Vi måste ju visa att vi tjejer också kan, sade Emma från Klippan i Skåne med ett leende.

Segrarna

Klass 1 vanns av Christian Engstrand från Gate, Klass 2 Claes Fransen från Gate, Klass 3 Benny Thyren Klippan och klass 4 vanns av Jörgen Pettersson Hjärnarp.

Tibro är den största traktorpullingtävlingen i Sverige publikmässigt sett talade killarna som skötte släden om. De reser runt i Sverige under säsongen till ett tiotal olika platser från söder till norr.

Unga gjorde upp

På strippen bredvid var det ungdomarna som gjorde upp om priser. De körde trimmade trädgårdstraktorer som också fick dra en liknande släde som de stora klasserna. De körde med stor inlevelse och koncentration och konkurrensen var hård, även här fanns det flera tjejer som tävlade.

  • Elof Johansson