14 jul 2017 13:35

14 jul 2017 13:35

Djungelbandet gjorde succé

MUSIK: Många unga besökte Tibroparken

I 25 år har Djungelbandet åkt runt med musikföreställningar för barn i förskola och skola och under onsdagen mötte de en ung publik i Tibroparken.

Djungelbandet är en svensk musikgrupp för barn. Bandet består av Fantomen – Stefan Wahlén, Mr. Timbuktu – Jörgen Lundberg), Överste Weeks – Bengt Palm och Papa Goja – Stefan Hedlund. Det genomgående temat för gruppen har varit icke-våld, miljö och kamratskap, som man förmedlat genom texter och musik. Deras mest kända hit är Tjena mittbena.

Med deras signaturmelodi drogs tempot upp redan från början. Musiken de spelade var kända melodier från 50- och 60-talet som de hade satt aktuella texter till som förmedlar olika teman som är aktuella så att barnen förstår budskapet. Det mesta i deras låtar härrör från Fantomens grotta i Eden som ligger i Bengalen, där alla lever i samförstånd med varandra både djur och människor. ”Kompislåten” är en berättelse om, att om vi lyssnar på varandra så kan vi få en bättre värld. Likaså är melodin ”Om alla drar åt samma håll” är en uppmaning att värna om naturen för att världen ska överleva.

Fantomen, i sin blåa dräkt, som ledde det hela, fick verkligen med barnen och de vuxna i olika sånger, som med inslag av rörelser, satte fart på samtliga. Han visade svåra rörelser trodde han men barnen höll inte med honom utan sade att de var enkla hela tiden. När ”Tjena mittbena” spelades så sjöng alla barnen med så att taket i parken närapå lyfte.

Djungelbandet är en svensk musikgrupp för barn. Bandet består av Fantomen – Stefan Wahlén, Mr. Timbuktu – Jörgen Lundberg), Överste Weeks – Bengt Palm och Papa Goja – Stefan Hedlund. Det genomgående temat för gruppen har varit icke-våld, miljö och kamratskap, som man förmedlat genom texter och musik. Deras mest kända hit är Tjena mittbena.

Med deras signaturmelodi drogs tempot upp redan från början. Musiken de spelade var kända melodier från 50- och 60-talet som de hade satt aktuella texter till som förmedlar olika teman som är aktuella så att barnen förstår budskapet. Det mesta i deras låtar härrör från Fantomens grotta i Eden som ligger i Bengalen, där alla lever i samförstånd med varandra både djur och människor. ”Kompislåten” är en berättelse om, att om vi lyssnar på varandra så kan vi få en bättre värld. Likaså är melodin ”Om alla drar åt samma håll” är en uppmaning att värna om naturen för att världen ska överleva.

Fantomen, i sin blåa dräkt, som ledde det hela, fick verkligen med barnen och de vuxna i olika sånger, som med inslag av rörelser, satte fart på samtliga. Han visade svåra rörelser trodde han men barnen höll inte med honom utan sade att de var enkla hela tiden. När ”Tjena mittbena” spelades så sjöng alla barnen med så att taket i parken närapå lyfte.

  • Elof Johansson