06 aug 2017 15:26

06 aug 2017 15:26

Tidans stränder fylldes med kräftfiskare

TIBRO: 60-70 barn var med

Mellan 60 och 70 barn registrerade sig för att få fiska i ån Tidan på fredagskvällen.

Klockan 18 kastades de agnade burarna och håvarna i vattnet för att försöka att fånga de eftertraktade kräftorna. Många av barnen var ivriga och ville ta upp håvarna med detsamma för att se om det fanns några kräftor att lägga i de medhavda hinkarna. Tillgången var ganska bra trots att det inte gick att fiska där de gjort om området kring själva bron, men lite längre medströms fanns kräftorna kvar. Det var ett minimått på 11 centimeter på kräftorna för att få ta med dem hem men många var riktigt stora. Redskapen som användes var de som fiskade tvungna att ha med sig men betesfisk gick att köpa på plats.

Sedan 1991

Tibro sportfiskeklubb har anordnat denna aktivitet sedan 1991 och Tibro kommun ställer marken till förfogande gratis. I början fiskades det två dagar i sträck när nyhetens behag var som störst men övergick sedan till en dag när intresset och tillgången gick ner. Flera lotterier såldes under kvällen, det fanns också varm korv att köpa, det gick också att gissa på hur många kräftor som fanns i en bur.

Störst kräfta

Det var utlottning på startnumren som barnen fått så de flesta fick lite olika priser som sponsrats av olika företag. Kvällens största kräfta var 14 centimeter och hade fångats av Arvid Ersson. Antal kräftor i buren som det gick att gissa på var 147 stycken och vägde 6,7 kilo. Den som gissade rätt på både antal och vikt var Sten Johansson.

– En mycket lyckad kväll med bra fångst och en hel del folk trots väderleksutsikterna, summerade Robert Johansson när det var slut.

Klockan 18 kastades de agnade burarna och håvarna i vattnet för att försöka att fånga de eftertraktade kräftorna. Många av barnen var ivriga och ville ta upp håvarna med detsamma för att se om det fanns några kräftor att lägga i de medhavda hinkarna. Tillgången var ganska bra trots att det inte gick att fiska där de gjort om området kring själva bron, men lite längre medströms fanns kräftorna kvar. Det var ett minimått på 11 centimeter på kräftorna för att få ta med dem hem men många var riktigt stora. Redskapen som användes var de som fiskade tvungna att ha med sig men betesfisk gick att köpa på plats.

Sedan 1991

Tibro sportfiskeklubb har anordnat denna aktivitet sedan 1991 och Tibro kommun ställer marken till förfogande gratis. I början fiskades det två dagar i sträck när nyhetens behag var som störst men övergick sedan till en dag när intresset och tillgången gick ner. Flera lotterier såldes under kvällen, det fanns också varm korv att köpa, det gick också att gissa på hur många kräftor som fanns i en bur.

Störst kräfta

Det var utlottning på startnumren som barnen fått så de flesta fick lite olika priser som sponsrats av olika företag. Kvällens största kräfta var 14 centimeter och hade fångats av Arvid Ersson. Antal kräftor i buren som det gick att gissa på var 147 stycken och vägde 6,7 kilo. Den som gissade rätt på både antal och vikt var Sten Johansson.

– En mycket lyckad kväll med bra fångst och en hel del folk trots väderleksutsikterna, summerade Robert Johansson när det var slut.

  • Elof Johansson