Nu är bokrean i full gång

TIBRO: Stort utbud och många kunder

Årets bokrea har startat med ett stort utbud av allehanda böcker. ”Det har varit mycket folk men inte som tidigare år.”, säger bokhandlare Inge Fransson.

Bokrean är en händelse som många lässugna väntar på för att kunna komma över attraktiva böcker som finns att köpa. Utbudet av titlar är stort men alla bokhandlare har inte samma utbud, så många kunder åker runt till olika ställen för att få tag på rätt bok.

Skiljer sig åt

– De olika förlagen rear ut olika sorters böcker, därför skiljer det i affärerna. För ett antal år sedan var sortimentet samma hos alla men det har ändrat sig, menade Inge Fransson ägare av Elanders Bokhandel.

Västgötalitteratur och olika historieböcker verkar vara årets bästsäljare och naturligtvis kokböcker som det alltid finns en publik som köper.

Kokböcker populära

– Det kommer ju nya kokböcker varje vecka med recept från bland annat TV och veckotidningar vilken har stor genomslagskraft, säger Inge Fransson. Amerikanska och engelska författare ligger också högt upp på bästsäljarlistan tycker han.

Många faktaböcker finns i utbudet, liksom barnböcker för olika åldrar.

Fullt hus

– Mycket folk har varit inne och handlat, kanske inte lika många som tidigare år, det kan bero på det kalla vädret som gör att folk inte går ut i samma utsträckning, men rean är ju inte slut ännu.

  • Elof Johansson

04 mar 2018 18:23

04 mar 2018 18:23