29 apr 2018 14:37

29 apr 2018 14:37

40-årsjubilerande The Boppers rockade loss

TIBRO: Tibro Världskändisar på Millners

Ständigt aktuella The Boppers har besökt Millners där cirka 450 personer lyssnade och dansade till bandet. Också The Yellow Cats bidrog med att locka publik till Millners och de båda grupperna avlöste varandra på scenen.

Då The Boppers, den här kvällen med fem medlemmar, intog scenen fylldes dansgolvet alltmer. Det var 1977 som Boppers startade och 40-årsjubileet i fjol firades med en Sverigeturné då 30 orter fick besök. Ett nytt album gavs ut med både nya låtar och nyinspelningar av äldre material. I år fortsätter firandet med en föreställning på Hamburger Börs där alla låtarna från debutskivan ”Number one” kommer att framföras. En skiva som då den kom, såldes i häpnadsväckande 420 000 exemplar.

Kärlek till musiken

Efter en nedgång i populariteten på 80-talet kom Boppers åter i rampljuset då de körade i Jerry Williams succéshow. Deras framgångar har till stod del berott på en kärlek till den musik de representerar, rock´n roll och doo-wop. Sveriges doo-wop-kungar har de ibland kallats. Bandet har turnerat i Japan där de även haft flera listettor. De har spelat i Spanien och gjort skivor på spanska. Alldeles nyligen spelade bandet i Madrid. Med mer än två miljoner sålda album är de en av de framgångsrikaste moderna grupperna i sitt slag. Artister som de har samarbetat med är bland andra Owe Thörnqvist och Markoolio.

– Ett vansinnigt infall, men det lockade till oss en yngre publik. Oberäkneligheten tillhör ju en del av charmen med musikbranschen, säger Boppers Mats Lagerwall om samarbetet med Markoolio.

Då The Boppers, den här kvällen med fem medlemmar, intog scenen fylldes dansgolvet alltmer. Det var 1977 som Boppers startade och 40-årsjubileet i fjol firades med en Sverigeturné då 30 orter fick besök. Ett nytt album gavs ut med både nya låtar och nyinspelningar av äldre material. I år fortsätter firandet med en föreställning på Hamburger Börs där alla låtarna från debutskivan ”Number one” kommer att framföras. En skiva som då den kom, såldes i häpnadsväckande 420 000 exemplar.

Kärlek till musiken

Efter en nedgång i populariteten på 80-talet kom Boppers åter i rampljuset då de körade i Jerry Williams succéshow. Deras framgångar har till stod del berott på en kärlek till den musik de representerar, rock´n roll och doo-wop. Sveriges doo-wop-kungar har de ibland kallats. Bandet har turnerat i Japan där de även haft flera listettor. De har spelat i Spanien och gjort skivor på spanska. Alldeles nyligen spelade bandet i Madrid. Med mer än två miljoner sålda album är de en av de framgångsrikaste moderna grupperna i sitt slag. Artister som de har samarbetat med är bland andra Owe Thörnqvist och Markoolio.

– Ett vansinnigt infall, men det lockade till oss en yngre publik. Oberäkneligheten tillhör ju en del av charmen med musikbranschen, säger Boppers Mats Lagerwall om samarbetet med Markoolio.

  • Börje Sahlén