23 maj 2018 12:09

13 jun 2018 12:08

Åtalas misstänkt för mordbrand

TIBRO: Tände eld i trapphus

Mannen har enligt åklagaren applicerat tändbar vätska och därefter tänt eld i trapphuset i flerfamiljshuset i Tibro, elden spred sig via en matta och vidare till en vägg. Nu åtalas mannen misstänkt för mordbrand

Mannen greps i april, dagen efter branden. Han häktades tre dagar senare. När han nu åtalas är rubriceringen mordbrand. Enligt uppgifter i åtalet har mannen anlagt en brand i trapphuset genom att applicera tändbar vätska och därefter har han tänt eld. Det ska ha börjat brinna i en dörrmatta och en vägg och en angränsande lägenhet drabbades av rökspridningen.

Åklagaren anser att branden innebar, förutom skador på väggen, fara för andras liv och hälsa och omfattande förstörelse av annans egendom.

För att styrka åtalet kommer åklagaren att kalla ett flertal vittnen till rättegången. Det finns även teknisk bevisning som enligt åklagarens uppfattning binder mannen vid gärningen, bland annat visar analysresultat från NFC att det funnits rester av brännbar vätska på mannens kläder och skor. Den åtalade förnekar brott.

Däremot erkänner han en annan åtalspunkt – skadegörelse mot samma fastighet. Han ska samma dag som branden ha krossat rutor på fastigheten.

Mannen greps i april, dagen efter branden. Han häktades tre dagar senare. När han nu åtalas är rubriceringen mordbrand. Enligt uppgifter i åtalet har mannen anlagt en brand i trapphuset genom att applicera tändbar vätska och därefter har han tänt eld. Det ska ha börjat brinna i en dörrmatta och en vägg och en angränsande lägenhet drabbades av rökspridningen.

Åklagaren anser att branden innebar, förutom skador på väggen, fara för andras liv och hälsa och omfattande förstörelse av annans egendom.

För att styrka åtalet kommer åklagaren att kalla ett flertal vittnen till rättegången. Det finns även teknisk bevisning som enligt åklagarens uppfattning binder mannen vid gärningen, bland annat visar analysresultat från NFC att det funnits rester av brännbar vätska på mannens kläder och skor. Den åtalade förnekar brott.

Däremot erkänner han en annan åtalspunkt – skadegörelse mot samma fastighet. Han ska samma dag som branden ha krossat rutor på fastigheten.