08 jul 2018 14:25

08 jul 2018 14:25

2 500 kom på traktorpulling

TIBRO: Vrålande motorer, rök och massor av hästkrafter

Med vrålande motorer, rök och massor av hästkrafter tävlades det i traktorpulling.

Till årets tävling kom det närmare fyrtio traktorer för att göra en Full Pull, det vill säga dra den tjugotvå ton tunga släden sextio meter. Släden belastas mer och mer ju längre traktorn drar så det är mycket känsla från föraren att inte ta i för mycket från början. Mathias Lindell från ”The Bonngäng” var som vanligt dagens speaker, han hälsade alla välkomna och på sitt speciella sätt, underhöll publiken med både fakta om tävlingen och historier. Omkring 2500 kom till motorstadion denna lördagseftermiddag trots det stora utbudet av aktiviteter runt omkring.

Varje förare har två försök och ett finalheat innan det är dags att kora en segrare. Tävlingen är indelad i fyra klasser med olika stora traktorer. Förutom killar var också en tjej med och tävlade. Segrare i de olika klasserna. Klass 1 vanns av Yngve Bergman Värsås, Klass 2 Claes Franzén Gate, Klass 3 Claes Franzén Gate och klass 4 vanns av Jörgen Pettersson Hjärnarp

Det är inte bara de äldre som tävlar utan på strippen bredvid var det ungdomarna som gjorde upp om priser. Det var trimmade trädgårdstraktorer som också drog en liknande släde som de stora klasserna. De körde med stor inlevelse och koncentration och konkurrensen var hård, även här fanns det flera tjejer som tävlade.

Till årets tävling kom det närmare fyrtio traktorer för att göra en Full Pull, det vill säga dra den tjugotvå ton tunga släden sextio meter. Släden belastas mer och mer ju längre traktorn drar så det är mycket känsla från föraren att inte ta i för mycket från början. Mathias Lindell från ”The Bonngäng” var som vanligt dagens speaker, han hälsade alla välkomna och på sitt speciella sätt, underhöll publiken med både fakta om tävlingen och historier. Omkring 2500 kom till motorstadion denna lördagseftermiddag trots det stora utbudet av aktiviteter runt omkring.

Varje förare har två försök och ett finalheat innan det är dags att kora en segrare. Tävlingen är indelad i fyra klasser med olika stora traktorer. Förutom killar var också en tjej med och tävlade. Segrare i de olika klasserna. Klass 1 vanns av Yngve Bergman Värsås, Klass 2 Claes Franzén Gate, Klass 3 Claes Franzén Gate och klass 4 vanns av Jörgen Pettersson Hjärnarp

Det är inte bara de äldre som tävlar utan på strippen bredvid var det ungdomarna som gjorde upp om priser. Det var trimmade trädgårdstraktorer som också drog en liknande släde som de stora klasserna. De körde med stor inlevelse och koncentration och konkurrensen var hård, även här fanns det flera tjejer som tävlade.

  • Elof Johansson